Blää... eller vad man ska säga

Okej så bra blev den här dagen! (skit också) Jag förstår inte riktigt varför folk inte kan kläcka ur sig den informationen man behöver förens det är för sent? Suck, nej just nu känns det inge bra skit är vad det är!
Men neeeej inte är jag bitter, inte det minsta negativ...
Men det är inte kul när man hade kunat gjort något skit bra bara man fått veta vad som behövdes i förväg...


I skolan

Sitter just nu i skolan och försöker att skriva ihop ett "paper". Och då är frågan hur går det? Hm.... det går väl men hur bra det blir är frågan. Har hitills fått ihop ca 2 sidor av 5 och den ska va inlämnad idag. (braa!)
Men det ska nog gå får ni se!


Onsdag

Jag hade en masa ideér om att blogga om helgen och så. Men fick ett samtal på måndags morgonen om att min farmor gått bort och då försvann lusten, vilket kanske är förståligt.

Så den här veckan började inte så bra. Men det är bara att jobba på. Igår så hade jag ingen bra start på dagen precis. Jag vaknade mycket tidigare än jag borde gjort så det blev till att sitta och vänta tills jag skulle iväg på föreläsning. Jag sätter mig på cykeln för att åka iväg, i bra tid för att hinna, men vad händer då? Nej inte punka eller något sånt. Nä, det är så här att de håller på med något vägarbete på den vägen jag brukar åka. Så jag har fått åka en annan väg ett tag, så igår åkte jag den andra vägen och när jag åkt en bra bit så har de spärrat av den! Så blev  tvungen att vända och ta en annan väg. Lagom stressad kom man upp till skolan och upptäckte att föreläsningen precis skulle börja så jag stressar till aulan. På vägen hoppas en tele2 kille på mig som jag måste springa ifrån. Sen hoppa en wasa kille på mig och jag hade ju inte tid! Så när jag väl kom till aulan så var jag självklart försenad så det var bara att smyga in och lossans som ingenting. Bra start på dagen... Ska upp till skolan idag för att skriva en uppsats, så får se hur det går med det. Får hoppas på att vi får till en riktigt bra uppsats! Man kan ju alltid hoppas.

Hoppas att ni har en bra vecka!

Hihi

Hehe jag gillar Judit och Judit

 


Veckans chips-tips!

Jag fortsätter med mysmatchen.
Så den här veckan blir det:

Helg! Eller?

Torsdag och nu tar jag "helg", Jag ska med andra ord inte till skolan förenns på tisadag. Vilket känns riktigt skönt kan jag säga. Så nu kanske man kan komma i kapp med det man ligger lite efter med. Tänkte försöka att träffa lite folk också som jag inte gjort på jätte länge känns det som. Så imorgon blir det hem till bror med syster för att ha en syskonkväll med (förhoppningsvis) massa skratt och roligt. På lördag kanske man skulle ta sig hem till Ida och hälsa på. Men vet inte m syster drog tillbaka inbjudan när jag sa att "om jag inte fanns så skulle du inte ha några vänner *blink, blink*" Tror tyvärr att syster tog det på allvar. Menmen vad ska man göra....
Jaha det är mina planer så här långt och sen finns det lite mer alternativ jag kan ägna mig åt, så får välle se vad som händer. Det var nog allt för mej den här gången, någon annan gång blir det nått annat...


En dag i veckan som heter onsdag...

Ännu en dag tog slut, se på f*n! Går går alldeles för fort man hinner ju inte med! Nu e jag inne på min hmm 3:e skolvecka? Eller? Ja något sånt i alla fall. Och jag kan ju säga att det går hur bra som helst. Jag är väldigt förvånd över hur bra det går, eller jo visst allt går kanske inte så jätte bra eller jo ganska i alla fall. Ligger lite efter med läsningen men inte så farligt. Så! Idag hade man ju en "ledig" dag, men inte fick jag sovmorgon. Upp 6.30 för att va beredd kl 7 när golvläggarn kom. Men nu är allt som det ska igen. Eller nästan allt vi har inte fått tillbaka alla möbler på sin rätta plats än. Men nu behöver man inte oroa sig för att det ska komma en gubbe instormades i morgon bitti. Men jag har fått lite gjort idag, har hunnit läsa en massa och så har man hunnit med att träffa pojkvännen också.
Imorgon är det seminarium och muntlig redovisning som gäller och jag känner mig bra förberedd så det ska nog gå bra.


Hoppas ni haft en bra dag!

Tisdag

Då vart det tisdag och i dag blev man utslängd ur sin lägenhet av en gubbe som kom och skulle lägga golv. Så blev till att sitta upp på universitetet och plugga. Sen fram emot 15 tyckte jag och syster att han borde vara klar. Men Icke! Då fick vi ta och sitta i trapphuset tills vi bestämde oss för att ta oss iväg till pizzerian för att äta. Sen när man kom hem igen och öppnar dörren så ser man att det inte finns något golv i hallen! Eller jo golv fanns det allt men ingen golvmatta bara en massa grått, påväg att stelna, material på golvet. Så då antar man att han inte blev klar i dag då. Så då måste man ta sig upp innan 7 imorgon igen, men inte tänker jag bli utslängd imorgon också. Jag får nog ta och hålla mig på mitt rum...

Så här bor man för tillfället:





Och så här fin är hallen:


Så vi bor i ett litet kaos just nu...

Rasism är sååå 1900-tal!

Ja nu vart det en ny skolvecka igen och inte har man vart särskilt pigg idag inte. Nej för igår satt man uppe och titta på valvakan för att få se vart Sverige är på väg. Ja vad ska man säga? Åt hellvete kanske? Alltså helt seriöst undrar jag hur svenska folket tänkte när de gick till vallokalerna igår och röstade på SD. Nog för att jag redan visste att svenska folket är ganska dumma när det kommer till att rösta om saker. Men inte f*n trodde jag att de skulle vara så korkade! Eller jo kanske att man kunde ana det. Men att rösta på ett främlingsfientlig parti är ju helt idiotiskt om man inte själv är främlingsfientlig. Så då kan man ju bara konstatera att 5% av Svenska folket är främlingsfientliga vilket är riktigt sorgligt för förhoppningsvis så röstade man på detta parti pga att man delar deras åsikter och deras ideologi. En sak jag inte förstår är varför människor ska vara så trångsynta och inte kunna accepera andra människor för dem de är och inte döma dem för vart de kommer ifrån (eller vilken läggning de har)?

Och ni som hävdar att SD inte är rasister kan ju ta en titt på det HÄR.

Sen kan ni ju även titta på dessa videos...

 

Men nää inte är de rasister inte.... suck att folk går runt och tror att de inte är främlingsfientliga är ju skrattretande. "det var ju då, nu är de inte rasister" Yeah right! De måste ju helt enklet vara så att de gjort en totaländring i deras ideologi mm det tror ju jag också NOT!


Veckans chips-tips!

Den här veckan får det bli de här chipsen...


Try it!

Nu blev det helg!

Ja då tog jag helg då! Eller nej vänta nu, inte riktigt än, men inte ska jag iväg till någon skola inte. Men bara för det så tar inte plugget slut. Så imorgon blir det en skön sovmorgon och sen blir det pluggapluggaplugga! Eller rättare sagt läsaläsaläsa! Även fast att man missuppfattat hela grejen min gupp skulle gjort den här veckan så känns det i alla fall bra. Vi fixade det ändå tillslut så då får man ju vara nöjd. Så till nästa vecka får vi allt ta och se till att vi uppfattat allt helt rätt, men det ska vi väll ha gjort.. Eller?

Men nu blir det i alla fall att fortsätta titta på Idol!
Have a nice kväll!

Vänner från förr..

Vad hände egentligen med vännerna från förr? Man var skit tajta och hade hur kul som helst, sen gick alla sina egna vägar i livet och vänskapen försvann. Men om man träffas så stannar man och pratar och det är kul att se vart folk tog sig i livet och hur olika allas liv nu är. Det är en sak som är väldigt bra med facebook, nämligen att man kan komma i kontakt med just vänner från förr. Man kan se vad de gör nu för tiden och om de lyckades uppnå sina drömmar och allt de velat göra.
Man blir självklart glad av att se dem lyckas och se allt som händer i deras liv och så. Men man får sig en lite tankeställare, jag menar själv bor man kvar i gamla Örebro och inte gör något speciellt egentligen. Inte har man gjort så mycket speciellt heller, och nej inte har man uppnått några av de mål man satte för sig själv för så många år sedan.

Pluggeliplugg

Har just suttit och kollat igenom vad olika partier har för åsikter om skolan och hur de ska förbättra skolan.
Inte för att jag själv tyckte att jag skulle kolla upp det (vilket man kanske bode göra ändå) nej för att vi ska ha en gruppuppgift som ska lämnas in imorgon som handlar om just partiernas åsikter om skolan. Självklart är det intressant och så, men det som är mitt problem är att jag har för mycket att skriva, men för lite plats att skriva det på. så nu måste man hitta på ett sätt att minska texten till lagom mycket. (suck)

Så ja då vet ni vad jag gör idag då!

Rolig reklam...

Jag älskar com hems nya reklamfilm!
Jag skrattar ihjäl mig varje gång jag ser den.


Vart tog den vägen?

Det här var ju inte bra! Mamma håller på att ta in alla "sommar saker" från balkongen och plötsligt insåg jag att sommaren var slut! Och gissa vad? Jag missa den! Jo för vad gjorde jag i sommar? Jag satt inomhus och skrubba väggar hela dagarna, men i och för sig så var det bra för annars hade man inte haft några såna där pengar som man ju måste ha. Jaha den finaste sommaren på flera år och man missar den, det var ju typiskt.
Menmen, sånt är livet I guess. Men ja e inte bitter.
Men jag har i och för sig inte ens märkt att sommarn gått förbi för jag tror ju fortfarande att det är typ maj.
Är man förvirrad så är man, sen så går ju allt bara fortare och fortare ju äldre man blir. Så snart sitter jag väl där 80 år och skägg, och undrar vart mitt liv tog vägen.

Fredags kvällen

Igår blev det att åka iväg till Ida tillsammans med syster för att se film, prata, skratta och ha kul.

Och det var ju fredag så självklart blev det

Chips!

Eftersom jag ska vara någonsorts chips-orakel så måste jag ju hålla mig uppdaterad med de nya smakerna.

Så det blev vilda western och creamy pizza, favoriten av dem får bli vilda western.

Men kan tycka att de va lite klena i smaken (I want more flavor!) But I like it!

 


Veckans chips-tips!


överhettad

Känns som om hela min hjärna börjat koka! Sen jag vaknade i morse har jag suttit och läst om värdegrunder och skolans historia mm. Jag tror att min hjärna har blivit något överhettad, då kanske det är bäst att ta en pause ett tag och bara ta det lungt annars kommer jag inte förstå ett ord av det jag läser. Det som är synd är att det vi läser om är väldigt intressant men man kan inte riktigt njuta av det eftersom det är så mycket som vi ska hinna med att läsa. Menmen, sånt är livet

Onsdag

Idag har man vart uppe på stan och spenderat pengar. Det blev ju helt plötsligt höst! Och då måste man ju ha en bra höstjacka (vilket jag inte haft på ett par år). Så jag åkte upp på stan och hittade dem perfekta höstjackan, så jag är rätt så nöjd faktiskt. Sen hittade man ju lite mer saker som man tyckte att man skulle ha, så det jag har köpt är: en jacka, en tröja, ett par skor och en kofta (jag försöker intala mig själv att jag verkligen behövde allt). Sen åkte man hem igen för att plugga lite, men inte gick det inte. Nej självklart skulle man få migränskit, så plugga blev det inte mycket av, men det är en dag imorgon också. Ja det är väl vad jag har ägnat dagen åt.

Fördomar

Jag har funderat på det här med fördomar lite och tänk hm.. vad kan folk ha för fördomar om mig? För nått jag har märkt är att folk till en början inte gärna pratar med mig, men inte vet jag varför. Men en sak jag vet är att en del folk har uppfattat mig som en bitch efter att det har träffat mig. Men inte för att jag är bitchig eller så , nej för att jag har en liten del av mig som är ganska så blyg ibland. Men de tycker självklart inte att jag är en bitch för att jag är blyg, utan för att jag är tyst. Jag fick veta att en vän min pojkvän uppfattade mig som världens största bitch första gången han träffa mig. (Jag kanske ska säga att jag var extremt blyg förr i tiden). Han trodde att jag valde att inte prata med honom för att han trodde att jag tyckte att jag var bättre än dem och därför inte tyckte att han var värd att prata med. Detta ledde självklart till en del problem tills dess att han insåg att han hade fel, och han hade rejält fel dessutom! Ja så var det i alla fall den gången, men jag har märkt att jag blir bemött på samma sätt av flera personer. Folk brukar få mig att känna mig ovälkommen fram tills dess att de inser att "shit tjejen är ju inte alls så, hon har ju till och med humor och hon är inte rädd för att bjuda på sig själv". Så jag undrar vad har folk för fördomar om mig egentligen? Alla människor har fördomar om de folk de möter, men jag skulle gärna vilja veta vad folk egentligen tycker och tänker. Någon som träffat mig kanske kan berätta vad de trodde om mig innan de lärde känna mig?


Ny vecka

Då har man börjat en ny vecka och den här veckan är inte lika fullbokad med skola som förra veckan. Vilket känns ganska skönt, har lite och läsa bara men det ska inte va allt för jobbigt.
I helgen har jag bara tagit det lungt och umgått med syster och hennes plutt. Så igår åkte vi ut i skogen med lilla Denver så att han fick springa av sig lite. Men nu har jag helt tappat lusten för att åka iväg på fler skogsturer.
Anledningen:

Tre sånna här sötnosar hittade jag i mitt hår efter att jag känt något krypa runt i huvet på mig som jag trodde var en mygga. Men nej inte såg det ut som någon mygga inte! Det var tydligen några älgflugor som hade bestämt sig för att bosätta sig i mitt hår på heltid. Men inte fick de det, de får allt ta och hitta ett annat värddjur att suga blod från. För mig får de banne mig inget av! Så när jag kom hem blev jag nojig och trodde att jag kanske kunde ha en helsvärm sånna här i huvudet. Så jag la mig i ett bad och gnugga och sköljde håret ordentligt, så om någon hade följt med mig hem så blev den rejält dränkt. Nej, så nu är det mössa som gäller om jag får för mig att ta mig ut i skogen något mer...

Veckans chips-tips!

Den här veckan har jag i all afall inte glömt bort Veckans chips-tips...
Den här veckan blir det:

Jag har inte testat dem, men eftersom de ska va spicy så tror jag att de kan vara bra.
Får testa och se...

blablabla

Då var snart den här veckan slut och den har flytit på rätt bra tycker jag. Man har fått lära sig en hel del på bara en vecka, och så har man fått igång hjärnan. Så nu tänker man för mycket och har en massa åsikter om saker, fast det har jag alltid haft, bara det att jag nu har en anledning att uttrycka dem. Har fått en första uppgift som ska göras tills på måndag, och det är att jag ska skriva om hur jag hade det i skolan och hur det var på de skolor jag gått på och så. Om jag nu har uppfattat uppgiften rätt, men det tror jag i alla fall att jag har. Det svåra på en skrivuppgift är bara att börja. När man väl kommit på vad man ska skriva om och hur man ska göra det så brukar det flyta på bra. Men mitt problem är att jag inta har en aning om hur jag ska börja eller vad jag ska skriva om. Så jag måste ta och klura på det. Imorgon är det bara info om vfu som står på schemat, så det blir nog en lugn dag imorgon.

plugg

Oj så dålig jag va på att uppdatera då! Men vad ska man göra när man har heldagar i skolan med en massa föreläsningar och seminarier. Ingen mjuk start här inte, men kul är det. Hade nästan glömt bort hur roligt det kan vara att plugga och det känns som om jag har gjort helt rätt val av utbildning också. Vilket är possitivt, annars hade det vart rätt dumt. Så imorgon ska jag starta dagen med två föreläsningar och en film, sen blir det seminarie. Så det blir en lång dag imorgon med. Så nu ska jag ta och läsa lite inför föreläsningarna, så att man hänger med.

Ha det bra!

RSS 2.0