Måndag

Ja då sitter man här och tittar på en massa bilder på vänner från förr. Någon stans på vägen har man tappt bort varandra. Nu har vi alla växt upp och blivit så stora att man knapp känner igen varandra. Synd bara att man växer ifrån varandra när man vet hur otroligt roligt man hade tillsammans, men sånt är livet. Ibland vill man bara drömma sig tillbaka och stanna där en stund...

Menmen, idag har jag inget gjort så mycket alls. Lite senare ska jag ta mig iväg till bror för film och god mat, men just nu ska jag slöa och minnas det som vart..

Gårdagen i bilder





Snabbis

Får bli ett lite snabbt inlägg nu, ska snart ta mig iväg mot stan för att fixa det som behövs tills ikväll. Sen bär det vidare till mamma där vi ska äta och fira att hon fyllt år. Så det blir nog trevligt, jag hoppas på någon god mat där. Efter det så drar jag direkt iväg till bror för att hjälpa honom fixa iordning lite inför kvällens barhäng.
Så denna dag kommer jag ha fullt upp, så några uppdateringar kanske de inte kommer bli. Ska se till att ta massa bilder från dagen idag som jag kan lägga upp imorgon.



Ha en bra dag!


Gårdagens Shopping!








Köpte lite andra nödvändiga saker med, typ antenn sladd, men tyckte att det inte var nödvändigt att lägga upp... (hihi)

Inte min dag idag!

Det är verkligen inte min dag idag! Hade boka tvätt tid kl 14 idag, så jag gick ner och stoppa in min tvätt som man brukar göra. Sen en och en halv timme senare gå jag ner igen, och vad händer då? Jag kommer inte in i tvätt rummet! Någon jäkel har snott min tvätt tid! Och min tvätt är fortfarnade kvar i maskinen! Hur kan man sno någons tvätt tid under tiden personen tvättar? Jag förstår ingenting! Men som tur var så hittade jag en tjej där nere som visste hur man kunde ta sig in i alla fall (fast att man inte får). Så efter att vi brutit oss in i tvätt rummet så var det bara för mig att ta min tvätt och boka en ny tid. Så imorgon kl 10 får jag ta mig ner igen, får väl hoppas att ingen snor min tid då också.

Dessutom så gick min mobil laddare sönder idag också (typiskt) så då får man ha den gamla skit mobilen igen då.

Är inte såna här dagar bara helt underbara?!

Marieberg Galleria















Marieberg & stöld

Har vart på Marieberg hela dagen idag med syster och hennes plutt. Har vart en händelserik och rolig dag, fast att syster blev bestulen på det en del av de saker hon köpt. Personen hade gått tillbaka till affären och lämnat tillbaka allt och tagit pengarna. (vissa är bara as!) Blev till att tala med securitas som satte vakterna på spaning efter den man som snott påsen. De lyckades inte hitta mannen trotts ett bra signaliment så syster fick varken pengarna eller sakerna tillbaka. Egentligen borde affären ha gett henne de saker hon köpt, eftersom de gjorde det felet att de inte dubbel checkade så att det var personen som köpt sakerna som lämnade tillbaka dem. Butikerna borde ha mer koll! Från att syster hade köpt sakerna till dess att mannen lämnade dem hade det bara gått tio minuter. Det var samma personer som stod i kassan, de borde ha sett att denne man inte vart där inne och handlat dessa saker. Konstigare är att de inte reagerade på att de sakerna mannen lämnade tillbaka omöjligt kunde vart köpta av honom. Butikerna borde kolla underskriften på kvittot från köpet och jämföra med personens leg, de borde även sätta in pengarna direkt på kortet som varorna var köpta på istället för att ge kontant. Dålig säkerhet tycker jag! Det är affären som har gjort fel och då tycker jag att de ska ta på sig ansvaret.
Men det blev ändå så att syster fick köpa tillbaka de saker hon redan köpt, inte så kul! Menmen vad ska man göra? Hon polisanmälde i alla fall, så om de hittar personen så kommer han bli anmäld för snatteri. Tycker bara att det är väldigt dåligt skött. Fast som tur är så kan jag och syster se det hela med humor, roligare var ju att syster tappade påsen med de nyinköpta sakerna när hon kom till Kumla (mohaha) men som tur var så hittade hon dem igen. Roligt om hon hade blivit av med samma saker två gånger på en dag!

Menmen, nog talat om detta. Bilder från dagen och dagens inköp får vänta tills imorgon, är för trött för att fixa det nu. Blir att dra sig mot sängen snart så att man kommer upp i tid imorgon!

God natt!

Torsdag

Nu är jag klar för att dra mig iväg! Idag så ska jag med syster och plutten till invigningen av Marieberg galleri. (yeey) Ska tydligen vara en massa skoj där idag så då är det lika bra att man tar sig dit. Nej nu måste jag cykla iväg mot stan så att jag inte missar bussen.
Hej då!

Tretton

Det blev att se på filmen Tretton, En väldigt bra men hemsk film. Den handlar om en tretton årig tjej som är som alla andra tretton åringar. Men tillslut tröttnar hon på att vara den där "töntiga" tjejen, och beslutar sig för att ändra stil och ta kontakt med skolans "coolaste" "snyggaste" tjej, Evie. Men för att bli vän med henne krävs det att hon stjäl och tar droger. Det hela blir bara värre och värre ju mer hon umgås med  Evie, hon hamnar i en massa problem, gör saker hon aldrig skulle gjort annars, hon mår skit. Allt pga, att få vara "populär", hennes familj blir sårade och hennes gamla vänner blir ignorerade.
Men jag tänker inte berätta hur det hela slutar. Det är en film man borde visa för ungdomar så att de ser vad som kan hända om man hanmar fel och att det hela kan bli till en ondcirkel. Alla vänner är inte bra vänner och vissa kan hugga dig i ryggen så fort man vänder sig om. Kanske även att föräldrar till tonåringar skulle ha nytta av att se den.

Jag kan säga att man känner igen sig till viss del, det är inte lätta att vara ung, man "ska" vara på ett visst sätt och göra vissa saker för att bli accepterad. Man vet ju själv hur det var när man var yngre och jag är glad för att jag inte hamnade i sån skit. Men det är ju ändå skrämmande att se, att tänka på att ens egna barn någon gång i framtiden kan råka ut för sånt. Man får väl helt enkelt se till att ha koll. (Men det är nog inte det lättaste).

Onsdag

Kom hem från jobbet för ett tag sen och nu sitter jag här och myser ner mig i min soffa under en varm skön filt. Jag har faktiskt varit så duktig idag att jag bakade scones till frukost! Mycket gott! Det blev först att duscha innan jag åt min frukost som bestod av scones och O'boy. Så nu tänkte jag se om jag hittar någon film att glo på ett tag, innan jag behöver resa på mig igen. (latlatlat) 

Ha en bra dag!


Mjölkprotein allergi

Tänkte att jag skulle kolla upp lite fakta om min mjölkprotein allergi och jag hittade bra infoIca's hemsida.  Det här är lite av det som står där:

"Bakgrund
Mjölkprotein finns i all mjölk och i livsmedel där mjölk ingår. Allergin upptäcks oftast när amningen upphör och barnet börjar med mjölkbaserade ersättningar eller välling. De flesta barn växer dock ifrån allergin före skolåldern.

Vad händer vid mjölkallergi?
Immunförsvaret bildar antikroppar mot proteinerna i mjölken (IgE). Allergin kan ge olika symtom, besvär med huden (eksem), luftvägsproblem och störningar i mag-tarmkanalen är vanligast. Om barnet är extremt känsligt kan det även reagera vid amningen beroende på vad mamman ätit. Allergin kan kvarstå i vuxen ålder men det är mer ovanligt.

Hur behandlas mjölkallergi?

Alla mjölkprodukter och alla livsmedel som innehåller mjölkprotein måste uteslutas. Även mycket små mängder kan utlösa en reaktion. "

Mjölkprotein finns i massa olika saker
  •  Det finns i torrmjölk, skummjölk, mjölkpulver, gräddpulver
  •  Fil, yoghurt, grädde, gräddfil, crème fraiche, ost, keso, kvarg, messmör, mesost, kefir, kesella
  • Margarin och smör
  • Bröd innehåller ofatast mjölk och kan även vara penslat med mjölkprotein. Ströbröd kan också inehålla mjölkprotein.
  • Müsli och flingor
  • Korv och leverpastej inehåller för det mesta mjölk
  • Färdigmat, hel- och halvfabrikat kan ofta innehålla mjölkprotein
  • Kryddblandningar
  • Glass, vanlig glass, sobet, parfait och isglass
  •  Kan finnas i maränger
  • Buljonger och fonder
  • Vassle, vassla, vasslepulver
  • Kasein, (natrium) kaseinat, mjölkäggvita, mjölkalbumin
Så för oss som är allergiska mot mjölkprotein finns det alltså inte så värst mycket man kan äta (illa). Fast jag äter ju ändå mjölk och saker som innehåller mjölk och mjölkprotein. Vet att det kanske inte är så värst bra, men ändå vad ska man göra? Det värsta är väl när tarmarna svullnar upp så mycket att man knappt kan andas, men det går att leva med, gör bara väldans ont. Fast vid det här laget så är man ju rätt van vid det. Nu vet jag även att mina eksem och andningsproblem kan bero på detta, det hade jag ingen aning om. Man lär sig något nytt varje dag.

Kväll

Har nyss kommit hem från bion (Public enemies) och den var skit bra!! Känns som om jag har blivit lite av en filmnörd, men det är väl bara bra. Då har man ju något att använda sin fritid till (jag har ju så mycket tid över). Nu är man ganska så lagom trött så det blir att varva ner en stund framför tv:n innan det är dax för mig att gå och lägga mig. Men jag har haft en jättetrevlig dag!

God natt!

Tisdag

Jaha då sitter man här hemma framför tv:n och datorn, fast att det finns andra saker man skulle behöva fixa. Men inte orkar jag ta tag i det nu heller, känns som att det är en sånn där slapp dag idag när man bara vill ligga still och inte göra något alls. Får väl se om jag bestämmer mig för att sluta vara lat eller inte.



Senare idag så blir det bio, ska gå och se på Public enemies som jag hört ska vara bra.
Så hoppas att jag med kommer tycka det...


Dagen så här långt

Har nyss kommit hem efter att ha varit uppe på stan en sväng med Herrn för att äta och umgås.

Blev en tur till grillcorner där de har mycket goda chickenbits! (me like!)


Efter maten blev det slushis!

(Gott!)

Sen blev det en sväng till Willys innan vi drog hem till mig och slappa tills det vart dax för HerrMelin att ta sig iväg till jobbet. Så nu sitter jag här och ska precis drar mig iväg till bror för rockband och mat!


Hoppas ni haft en bra dag!

Moulin Rouge

Har just sett klart på Moulin Rouge och den är ju så bra! En av de bästa musikalerna enligt mig. Älskar alla sånger och danser. Den har en underbar fin story om kärlek, kärlek mot alla odds, men med ett sorgligt slut. (Me like)
Sen kan man ju även tillägga att huvudrolls inehavarna är riktigt bra, han är riktigt snygg och hon är underbart vacker (en klassisk skönhet).

Det jag vill säga igentligen är väl att det är en bra film som jag gillar.
(Alltså gjorde jag ett bra köp...)



Ny vecka

En ny vecka igen... Ska se till att det blir en riktigt bra vecka det här. Men det tror jag nog att det kan bli, har en del inplanerat. Träffa lite vänner, se på bio, skratta och ha roligt är mina planer, sen avslutas veckan med ännu ett barhäng! (loveli)

Igår så tog jag mig iväg till mamma för att fixa med massa papper (alla dessa papper som alla ska ha av en). Efter att vi fixat alla papper blev det dax för lunch, (mums) är så gott att komma hem till mamma och äta riktig mat ibland. (Istället för den slömat man slänger ihop här hemma.) Sen tog vi och tittade på Benjamin Buttons som mamma hade hyrt, den var faktiskt riktigt bra, intressant, speciell med bra story. (rekomenderas)

Innan jag åkte hem hann vi med att ta oss iväg till ica och fixa ett icakort till mig (Vuxenpoäng!) nu ska jag bara ta och fixa lite fler kort som man kan få bonus och grejer på. Inne på ica hittade jag även en dubbel dvd som jag köpte, den innehöll två musikaler, sound of music och Moulin Rouge. Köpte den mest för att jag villa ha Moulin Rouge, men den andra filmen är ju självklart också en bra klassiker.


(Fick även en söt topp av mamma som hon inte ville ha!)

Ja så nu har man även lite filmer man ska titta igenom, så jag kommer att ha massor att göra!

Söndag

Har vart lite här och var i tankarna idag, är ganska så trött faktiskt (blev väckt av att det ringde på dörren kl 05.30 imorse). Så får ta och uppdatera er imorgon istället.

Hoppas ni haft en bra helg!

Lördag

Har vart en rätt så jobbig dag för mig idag, så därför har det inte blivit så mycket skrivande. Men jag tänker inte gå in på detaljer, men jobbigt kan jag säga att det var. Så därför sitter jag nu hemma hos bror och har just sett på lite film, så att jag fick något annat att tänka på ett tag. Så blir väl att jag stannar här ett tag innan jag drar mig hemmåt igen.

Hoppar kanske in och skriver lite mer senare...

Ha det bra!

Fredag

Så skönt att det är helg igen! Inte för att jag ska göra något speciellt, men ändå skönt. Blir nog att slappa och ha det bra tror jag. Ska i och för sig en sväng till mamma i helgen för att fixa lite papper men annars slöa.

Idag har jag faktiskt inte gjort något alls, har legat här på min soffa hela dagen, fast att jag igentligen borde ha fixat massa saker. Menmen vad ska man göra när man är lite lat av sig?

MalinO 03-09








Turist javisst!

Har haft en rolig dag tillsammans med Nathalie, blev först att vi gick och åt på La Baguette.



Efter maten, i brist på något att göra, så kom vi på idén att ta och titta runt lite på våran stad.




Så det blev att vi tog en sväng in på örebro slott och "turistade" lite.










Ganska intressant, konstigt att man kan så lite om den stad man ändå bott 21 år i.
 Till och med turisterna kan mer än mig!
(konstigt)

Vad har jag då lärt mig idag? Jo att en kronprins klanta sig när han var ute och red så att han trilla av hästen och dog. Därför fick vi en fransk kung... Att svennebröd och svenneöl inte var det bästa...
Vad har jag mer lärt mig då? hm... att man kunde bli dömd till döden för häxeri pga ett gräl om öl...
Ja det var väl det...


Migrän är inte kul!

Gårdagen blev ingen rolig dag för min del, blev en dag med migrän. Men gick i alla fall iväg och jobbade, fast det hade nog vart bäst om jag inte gjorde det. För efter att jag jobbat mina timmar på eftermiddagen blev det bara värre och värre, tills jag inte kunde röra mig. Så det blev att lägga sig i sängen orörlig och illlamånde, känndes även som om huvudet kokade. Övervägde en stund att ta mig till akuten, fast jag kom fram till att jag hade alldeles för ont för att ta mig iväg, då har man ont! Fast det gick ju rätt bra ändå, min HerrMelin kom hit och gav mig Ipren (som inte fukade så värst bra) och han tog hand om mej ett tag innan han vart tvungen att gå. Efter det låg jag i sängen och mådde skit tills dess att jag somnade (eller svimmade) av smärtan. Vaknade upp några timmar senare och kände att värken var på väg bort, och idag mår jag hur bra som helst (för tillfället i alla fall) får hoppas att det håller i sig resten av dagen. Usch det här med migrän är väl ändå en onödig grej? Sånt gillar jag inte.

Idag så ska jag ta mig iväg till stan för att träffa Nathalie! Får se vad vi hittar på...
Uppdaterar er senare!

Ha en bra dag!


Tisdag

Jahopp då var den här tisdagen snart slut då. Syster och plutt åkte för en stund sen, så nu sitter jag här och försöker underhålla mig själv.

Igår så tog vi oss iväg till pappa en sväng för att äta middag, det blev riktig "smögen"- mat, nämligen Bläckfisk-ringar och pommes, (gottgott). Sen blev det att vi stannade där ett tag och umgicks innan jag, syster och plutt åkte hem till mig för att äta kräftor, dricka cola och vräka i oss allt onyttigt som jag hade hemma. Det blev en mysig och rolig kväll igår, efter att vi fått plutten att somna så satte jag och syster igång en riktig tjejfilm, (Just my luck) och myste ner oss i soffan. Efter filmen så råkade jag av en slump hitta några skivor med massa gamla bilder på. Bilder från när jag gick i högstadiet, så vi satte oss och tittade igenom dem och oj vad man ser annorlunda ut! Man känner sig lite gammal när man ser dem.
Sen blev det läggdax vid 1 någon gång...


En av de många bilderna som fanns på skivan
(syster och jag 2002-2003 någon gång)


Idag så har vi mest myst och busat med en glad och galen plutt, (han är ju för söt!). Men vi hann även med att se en till tjejfilm (A Cinderella story), sen blev det inte så mycket mer av dagen än att lata sig.
Nu ska jag ta och luta mig tillbaka och ta det lungt... 

Ha det bra! 

Väntar

Sitter just nu och väntar på att pappa och syster ska komma och hämta mig. Det blev en timme senare än planerat, men det var bara bra för mig, eftersom jag inte har haft något bättre för mig så har jag hunnit med att städa hela lägenheten och diskat all disk jag hade. Så nu känner man sig ganska så duktig, skönt att ha allt det gjort nu så att man slipper gå runt och störa sig på hur illa det ser ut i ens hem.

Btw så klippte jag av mig håret idag, tycker att det bli ganska så bra. Börjar tröttna på att ha långt hår som tar lång tid att fixa iordning, så nu är det klippt i alla fall...

(Inte så jättebra bild, menmen)

Måndag

Ny vecka, nya tag! Känner att vardagen kan bli rätt trist ibland när man bor för sig själv och inte har mycket till liv. Men då får man se till att man håller sig sysselsatt. Så därför kontaktade jag min syster och beordrade henne att tas sin hem till mig idag. Eftersom både hon och jag känner oss som skit, vi tycker att vi har förfallit och känner oss allmänt bläää.. Så kom jag på idén att vi skulle ha en tjejsysterdag, så att vi kan pumpa upp självförtroendet och ha skoj. (Det är ju så härligt att vara kvinna och känna sig som en muppfjant till och från). Blir även en vända hem till pappa är att äta middag innan vi tar oss hem till mig, det kan nog bli trevligt. Låter som om jag kan få en bra dag idag! (me like).


Satt igår och tänkte på hur jag vill ha mitt liv, vad jag vill ha i mitt liv, vad jag ska göra och sånt man tänker på ibland. Jag kom inte fram till så mycket mer än att jag nu vet vad det är jag vill! Det svåra med det är att man måste göra en massa val för att tas sig dit. Val som kan vara rätt jobbiga, val som kan såra folk, val som jag kommer må dåligt över. Men ändå val som kommer göra mitt liv bättre, man har ju bara ett liv så man får se till att leva för sig själv och försöka lyckas uppnå sina mål så gott man kan. (får se hur bra jag lyckas med det)

Söndag

Ja då var det söndag och kväll igen. Idag har jag faktiskt haft lite för mig, låg och slöade hela förmiddagen innan jag drog iväg för att träffa bror. Så att vi kunde fixa det sista som var kvar att göra i hans gamla lägenhet, så nu är det gjort.
Efter det drog vi hem till honom för att titta på lite film, såg först en 70-tals skräckfilm (I spitt on your grave) den var väl okej, inte jättebra. Sen blev det att se på en komedi, Baksmällan (The hangover) som var riktigt rolig, den rekomenderar jag er att se på. Tror att jag är lite mer för komedi filmer än skräck, men måste ju variera mig lite ibland. 

Sen blev det att träffa min HerrMelin som fyller år idag! Vi åkte först iväg och åt lite god mat sen blev det att umgås mysa och prata innan han drog sig hemmåt. 
Det var min dag det! Nu ska jag ta och fixa mig iordning för att gå och lägga mig, (ska upp vid 6 imorgon). 

God natt!

Kväll

Ligger just nu på soffan och tittar på Åter till cold mountain. Även fast att jag sett den flera gånger förut så tröttnar jag inte på den. Tycker fortfarande att den är hur bra som helst. Kanske att jag skulle ta och skaffa den på dvd? Istället för att se den varje gång den går på tv. Kankse skulle vara något det.

Får väl se vad jag ska göra efter filmen, sova kanske? Eller kanske jag skulle ta och se en film till? Får väl se vad jag bestämmer mig för. Nu ska jag i alla fall se klart på filmen.

Hoppas ni har en bra kväll!

Mys

Dagen idag har vart en riktig slödag, jag har mest bara legat på soffa. Men kände att det var just en sån dag jag behövde idag. Kvällen kommer nog se lika dan ut, ska snart ta mig iväg till affären är att köpa de ingredienserna jag behöver till att laga pizza. Ska ha en riktig mys kväll för mig själv med pizza, cola och film. Såg att det fanns ganska många filmer man kunde se på ikväll. Till att börja med blir det nog att se på Åter till cold mountain (TV4+ kl.20.00) som är en jätte bra film! (Me like it!) Sen får jag se vad jag få lust med efter det...

Lördag

Känns som om det är söndag idag, men jag blir så glad när jag kommer på att det faktiskt bara är lördag. Får hoppas på att jag inte tror att det är måndag imorgon och åker iväg till jobbet eller något. Skulle vara ganska så jobbigt faktiskt.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, får se vad som händer helt enkelt.


Fredag

Nu har jag vart så där dålig på att blogga igen. Kan bero på att jag har så mycket att tänka på, (är total förvirrad just nu).

Vad har jag gjort i dag då? Efter att jag kom hem från jobbet imorse så blev det mys med lilla Denver innan han tillslut bestämmde sig för att somna om. Så att jag och syster kunde få sova ett tag till. (Blev inte så mycket sovande i natt, då Denver var ledsen hela natten.) Sen blev det mera bus innan syster och plutt vart tvungna att åka hem, så eftersom jag inte hade något bättre för mig så tog jag mig iväg till bror för att se film och umgås, och här sitter jag nu hemma hos bror.

Bästa att jag tar och slutar skriva nu innan han blir allt för irriterad på mig...

Hoppas ni haft en bra dag!

Bilder från gårdagen

Var som sgat hemma hos bror igår tillsammans med:


Hos bror

Sitter just nu hemma hos bror tillsammans med syster och Denvec. Mamma kom också hit en sväng och umgicks med oss. Vad har vi gjort då? Jo efter att jag tagit mig hit i regnvädret och vart och handlat det som behövdes till maten, satte vi igång att laga tacos. (mums!) Efter att vi ätit och pratat ett tag så spelade vi först lite monopol (xbox) och jag förlorade som vanligt (suck). Så då tog vi och körde TP istället, inte för att jag var så mycket bättre på det, men i alla fall.
Nu har vi just fått Denver att somna så nu tänkte vi att vi skulle ta och spela lite Rockband innan jag och syster ska ta oss  hem till mig.

Får se om jag hoppar in och skriver lite senare och lägger upp bilder, annars gör jag det imorgon!

Ändrade planer

Nathalie har blivit magsjuk, så blir inte att träffa henne idag. Blir istället att ta mig iväg till bror för att äta tacos och spela tv-spel. Syster kommer också dit så det blir nog bra det med, bara jag slipper sitta hemma ensam så är jag nöjd.


Nattgäster

Nu blev den här dagen genast ännu bättre, föutom att det är fint väder och att jag ska träffa Nathalie, så fick jag just reda på att jag ska få nattgäster! (yeey) Syster ska komma hit med sin plutt och umgås med mig, nu blev man på bra humör!


(Syster med sin lilla plutt)

Torsdag

Igår så blev det inte så värst mycket bloggande. Efter att jag hade umgåtts med HerrMelin ett tag så åkte jag hem till bror för att vi skulle raka av honom allt hans hår. Men eftersom min  bror är värre än en tjej när det gäller håret så blev det inget av det. Han måste tänka på saken lite mer, innan han kan raka av sig det, (mes är vad han är). Så istället tog och spela massa Monopol på hans Xbox, det var faktiskt rätt kul, speciellt "Ritchest" som inte alls var som monopol ska vara. Fast jag förlorade hela tiden, men jag skyller på att jag hade migrän och inte kunde tänka.

Idag så ska jag upp på stan för att träffa Nathalie, det var ett tag sen vi träffades så det kommer bli kul. Får väl se vad vi kan hitta på, blir antagligen något skoj, eller så bllir det inte det, you never know.


(Gammal bild på Nathalie och mej! (-08))


Nu ska jag ta och fixa något att äta sen är det dax att ta och göra sig iordning innan jag dra mig mot stan.
Hoppar in och skriver mer sen...


Ha en bra dag!

Onsdag

Idag har det inte blitt mycket gjort, kom hem från jobbet och somnade direkt. Nu har jag just kommit ut ur duschen och sitter och väntar på att HerrMelin ska komma hit.


Tisdag

Jag hade det jätte trevligt hemma hos Lelle och Linda igår. Vi åt och hade trevligt och självklart blev det en massa skratt! Jag kan behöva muntras upp ibland så det var trevligt, blev kvar där till kl 1.30 då Lelle kom på att hon kanske skulle ta och sova så att hon skulle komma upp i tid till jobbet.

Vaknade 11.30 idag! (shiit!) något måste vara fel på mig, jag vaknar alltid innan 10 av mig själv annars. Menmen är väl trött av mig antagligen, då ska det ju vara bra med sömn.
Skulle ha träffat Nathalie idag, men stackarn mådde inte så bra så det blev inget. Men tog mig ändå upp på stan för att besöka arbetsförmedlingen, vilket gjorde mig på sämre humör igen. Att det ska vara så mycket krångel att vara arbetslös?! Jag förstår inte, inga jobb får man heller, kanske att jag skulle försöka gå i pension redan nu? Det skulle vara något det, fast tror inte att jag får det. (typiskt). Oj vad jag bara babblar, bäst att jag slutar skriva då.
Ska ta och fixa mig lite mat nu innan jag dra mig iväg mot bror som förhoppningsvis kan göra mig på lite bättre humör.

Bye...

Pensionär?

Shit lite pensionärs varning på mig! Inte nog med att jag matar ankor och sover middag! Nej jag upptäckte mig just med att se på allsång, varför? Ingen aning, verkar inte som om jag har något emot det heller eftersom inte bytt kanal än. Det är väl bara att inse att man blivit gammal.


(MalinO-mupp)

Grilla

Ikväll blir det grillhäng i hästhagen med Lelly, Kim och Linda kan nog bli skoj. Ska som vanligt inte jobba imorgon (eftersom det är tisdag) så då passar det perfekt med en myskväll med vännerna. Blir att grilla, mysa, prata, röka vattenpipa och skratta (hoppas jag) det låter väl som en bra kväll?
Får hoppas på att jag blir på lite bättre humör tills dess, men man ska inte hoppas allt för mycket. Det är f*n inte lätt att vara kvinna! Alla dessa hormoner som spökar runt. Nej jobbigt är det!


Edit: Ändrade planer! Vädret vill inte som vi, åksa och spöregn verkar inte vara så bra när man ska grilla. Så blir grillning hemma hos Lelly och Linda istället. Men det blir nog bra det med!


Måndag

Idag har jag verkligen ingen bra dag, allt bara krånglar och har sig, så får se om jag skriver mer sen istället. Vill inte slänga ur mej allt negativt så då är det bättre att jag låter bli.

Blev upphämtad ...

Blev upphämtad av Lelly, Kim och Linda som tyckte att jag skulle följa med dem på en promenad. Blev att vi tog oss till hästhagen för att äta glass, prata och slöa i solen ett tag. (Linda blev tyvärr tvungen att ta sig iväg till jobbet.)


(sötis Lelle!)


(bada fötterna)

Sen efter att vi slöat där ett tag så tog vi oss vidare mot Lellys stall (som ligger 2 km från karlslund!).
Blev en bit att gå, så jätte jobbigt var det inte, mest tråkig väg och stekande sol.
Men det var kul när man väl var där och fick se alla söta hästar, och jag kan säga att Lellys fjording ser lite liten ut mot de andra jätte hästarna som stod där, (tror den största var 178? hög). Men Lellys Bonita är ju så söt!



Sen bar det tillbaka igen, men den här gången hem till Kim för att få träffa hans super söta lilla vovve Doris!


(så otroligt söt!)

Skulle kunnat tagit med henne hem!

Sen vart det dax för mat innan jag drog mig hem...

(självklart var det jag som åt fetto pizzan! mums)

Ja det var min dag det, städningen blev det inte mycket av, men får väl försöka ta igen det imorgon istället. Får väl se om jag kommer få träningsvärk imorgon efter allt vandrande, hoppas på att jag slipper det. Men det är ju bara bra med motion, kan ju behövas efter min "fetto" helg.

Har haft en jätte bra dag med underbara vänner!

Söndag

Ännu en dag med jätte bra väder! Men inte kommer jag få njuta av det, måste ta tag i städningen här hemma så att det ser ut som ett hem igen. Fast om jag sätter igång nu och är effektiv så kanske jag kan komma ut i värmen ett tag.
Får väl se om någon ringer och erbjuder mig något roligare att sysselsätta mig med idag. Får väl se helt enkelt...

Laters!

Dagen idag

Vad har jag gjort idag då? Jo jag tvingade med mig bror att åka iväg och bada i hästhagen. Årets första dopp (lite sent jag vet), min bror är knasig. Får väl hoppas att det blir fler dagar med fint väder så att jag kan få bada någon mer gång i år.

Efter allt bandande så tog vi oss hem till bror och spelade guitar hero Metallica, och jag har blivit riktigt bra på det nu. Bror är lite sämre än mig, (i min lilla värld), okej då han är ganska så mycket bättre.
Har vi just sett klart på apornas planet 4, så nu har jag snart sett alla. De är faktiskt riktigt bra fast att de är så gamla.

Nu ska vi antingen se en till film eller spela lite mer guitar hero, hm.. får se vad det blir

Ha det bra!

Tråkigt

Verkar inte som om någon vill umgås med mig idag,
så blir väl att sitta här hemma och tråka istället...


Frukost!


Frukost dax! (mm....)

Lördag

Jag är ledig och det är en vacker morgon. Blev glad när jag vaknade och såg hur fint väder det var, då gick det bara inte att ligga kvar och slöa i sängen. En sån här dag ska man ta och åka iväg någonstans och bada! Har inte badat en ända gång i sommar! (shiit) Men då är problemet bara, vem vill följa med? Hm... kan ju inte dra iväg själv eller? Nee, det låter inte så kul, får väl försöka hitta några som jag kan tvinga med. Får väl se hur det går med det helt enkelt...


Bio

Kom just hem ifrån bion (Harry potter och halvblods prinsen) och jag kan säga att jag inte mår så bra just nu. Kan det bero på att man tryckt i sig popcorn, godis, varma chips och en stor cola? Antagligen, inge bra att gå på bio när man "måste" äta massor med onyttigheter.

Själva filmen då, ja som väntat blir jag besviken på den. Visst att man tar bort en massa saker när man gör film av en bok, med att ändra storyn?! Inte okej! Nej, det värsta var väl att det fokuserades massor på förhållanden och sånt, istället för att fokusera på själva storyn. Menmen var väl ganska så väntat. Om man inte läs böckerna så är den säkert jätte bra, väldigt bra gjord, men även väldigt amerikansk.

(Jag och syster)


(Och mamma så klart)


Nej nu ska jag lägga mig ner och må illa ett tag, får hoppas på att jag inte får för mig att trycka i mig mer onyttigt under kvällen. Jag litar inte riktigt på mig själv...

Fredag

Då har man jobbat klart för den här veckan då, fast jag kan ju inte påstå att det varit så värst jobbigt.

Idag så har jag lite inplanerat, ska först dra mig iväg till bror för att äta lunch, blir de överblivna kåldolmarna från igår. Efter det ska jag ta mig upp på stan för att träffa syster ett tag innan vi ska dra oss iväg mot bion (Harry Potter och halvblods prinsen!) Så det kan nog bli en rätt bra dag det här, och så är det ju så fint väder ute! Då blir man lite extra pigg och glad, eller jag blir det i alla fall...

Gårdagen




Shoo

Sitter just nu hemma hos bror efter att vi spelat lite rockband. Bror på trummor och jag på gitarr (jag är så duktig), bror blev helt slut efter några låtar så han är nu i duschen (jobbigt med expert +). När han kommer ut igen så ska vi dra oss mot affären för att handla det som behövs till maten. (Hm.. kommer ta ett tag att laga det där, kanske att jag skulle ätigt mer till lunch, är sjukt hungrig redan nu.)

Jag hoppar nog in och skriver lite mer ikväll, om jag inte kommer hem allt för sent...

Laters!

Torsdag

Ja då har det blivit torsdag igen, vilket betyder att det snart är helg! Inte för att jag ska göra något speciellt i helgen, men skönt att få sova i alla fall, kanske att det kan dyka upp något skoj att göra.

Idag ska jag ta mig iväg till min bror (som vanligt) för att titta film och laga mat. Det är ganska så bra faktiskt att jag får lära mig att göra riktig mat, inte för att jag inte kan laga mat, det är bara det att den mat jag gör är för det mesta svart. (inte bra) Så jätte gott blir det inte, men ibland så kan jag, fast mest när jag får lite hjälp. Det blir nog att vi lagar kåldolmar, (mm) var ett tag sen man åt det, speciellt hemlagade. Så får väl hoppas på att jag inte förstör allt med att elda upp dem eller något annat klantigt jag kan ställa till med.

Meh!

Nej nu är jag lite irriterad...

Jag fick slänga av mig mitt varma sköna täcke, ta mig upp ur soffan, cyklade iväg i regnet för att få reda på att jag inte ska jobba!!! (skit också) Tack för informationen! (grr..)

RegnRegnRegn


Vart har solen tagit vägen? Den har varit dålig på att visa sig i sommar...

I've got a jar of dirt

(Bara för att jag inte har något bättre för mig)

Tröttis!

Är så otroligt trött idag fast att jag sovit massor sen jag kom hem från jobbet. Så egentligen har jag inte så värst mycket att skriva om eftersom jag inte gjort något intressant och är ganska så seg i huvet idag (håller jag på och bli sjuk kanske?).

Snart ska jag försöka sätta igång och fixa med lite saker innan jag ska iväg och jobba igen.

Laters!

Why is the rum gone?


(Me like!)

Dagen hittils




Tisdag

Vaknade idag någon gång runt halv 11- 11  (?!) jag som annars vaknar så tidigt av mig själv! Menmen bra att sova ibland, när man ändå får sova.

Idag så ska jag ta mig upp på stan för att umgås med syster och hennes plutt. Sen ska jag nog smita in på arbetsförmedlingen också och krångla lite med dem. Annars har jag inte så mycket mer planerat idag.

Nu ska jag ta och fixa lunch, sen drar jag mig iväg...

Igår

Igår blev det inte så värst mycket bloggande från mig, låg och slöa större delen av dagen innan jag tog och reste på mig. Då blev det att ta sig iväg till bror för att se lite film. Vi såg bland annat på Urban legend, den var faktiskt riktigt bra, eftersom jag inte alls kunde lista ut slutet. Jag hade totalt fel hela tiden, gillar filmer som är oförutsägbara.



Det blev att jag kom hem ganska så sent igår, men det gjorde inget eftersom jag ändå inte har något jobb idag.
Men det är inte bra för mig att se sånna här filmer när jag sen ska ta mig hem själv i mörkret.

Måndag

Första dan tillbaka på jobbet igen efter semestern. Kan säga att det vara ganska så segt att ta sig upp imorse, ville helst dra täcket över huvet och somna om igen. Men det var bara att dra sig upp och ta sig iväg. Fast jobbade bara 2-3 h idag, så det var inte allt för slitsamt, men kännde mig som en zombie dock. Sen när jag kom hem igen så slocknade jag på soffan och där har jag legat sen dess. Nu ska jag försöka att ta mig upp för att fixa mig lite lunch.


Utmanad!

Jaha då har man gått och blivit utmanad av syster 

Berätta 6 saker om dig själv du inte tidigare berättat i bloggen:

1. Jag är sjukligt rädd för spindlar!

2. Har varit dansare, både som liten och under gymnasiet. Ska försöka komma igång med dansen igen.

3. Jag spelade teater under många år. (fast att jag är så blyg och rädd av mig)

4. Jag är allergisk mot mjölkprotein.

5. Jag gillar att göra folk glada, och bjuder gärna på mig själv.

6. Jag har otroligt dålig humor! Och skrattar åt mina egna skämt 
(oftast är det bara jag som skrattar åt dem)


Kväll

Ja då var den här dagen snart över, har mått så otroligt konstigt idag. Hoppas på att jag får må bättre imorgon. Ska lunga ner mig med festandet på ett tag nu när jag börjar jobba igen. Pallar inte riktigt, inte att dricka i alla fall, men kan ju faktiskt gå på fest utan att dricka. Det går det med, får väl ta med mig en cola att smutta på istället.

Nu ska jag ta och se på en film innan jag ska gå och lägga mig, får se om jag kommer kunna somna i någolunda bra tid ikväll, ska försöka att ta mig upp till kl 6.

Ha det bra!

blää...

Nu har jag skickat iväg ett mail till vårdcentralen så att jag kan få reda på vad det är för fel på mig. Varför jag jämt mår så dåligt, varför jag är konstant trött och törstig, varför jag känner mig svimfärdig och illamånde. Hoppas att de kan hitta vad det kan vara för fel, är för jobbigt att gå runt och må så här, har gjort det ett tag nu, men det verkar bara bli värre och värre.

Söndag

Nu har jag äntligen börjat må lite bättre igen, vaknade upp imorse och mådde skit dåligt.. (inte kul alls). Men nu känns det ganska bra i alla fall.

Här kommer lite bilder från gårdagen, enjoy!


 





När folket började komma, så gick tyvärr min kamera och gömde sig.



Blev en ganska tidig kväll för mig igår, drog mej hemmåt vid 1 någon gång, pga att jag inte mådde så värst bra. Men kul hade jag, massa trevligt folk att prata och umgås med. Men lite tråkigt att syster drog när allt folk kom, hade velat att hon stannat lite längre, menmen har man familj så har man.

Idag så kommer jag nog bara att ta det lungt, börjar att jobba imorgon igen så får ta och njuta av att vara ledig och inte göra något alls idag.


Gårdagen


Barhäng!

Yees, nu har barhänget kommit igång! Yeey! Får hoppas på att det blir lite roligare så fort folk börjar bli onycktra och släppa loss lite. Väntar fortfarande på min Lelly! Men snart så är även hon här! Då blire fest på riktigt...
Hon har bestämmt sig för att hon ska spela ABBA hela kvällen (får se hur det går med det),  Hon har nämligen nyligen sett på Mamma Mia filmen och nu är hon helt såld på ABBA...
Kommer nog bli en bra kväll det här! Massa härligt folk blir det i alla fall...

Snart är det barhäng!

Sitter hemma hos bror och väntar på att han ska öppna baren! Sen blir det barhäng med massa trevligt folk!
Jag ska se till att ta en massa bilder ikväll så att jag kan lägga upp dem imorgon.
Nu ska jag ta och testa mina nya tights och umgås med syskonen innan allt folk kommer...

Hoppas ni får en trevlig kväll!
Det ska jag se till att jag får...

Lucky Strike


Lördag

Då vart det lördag igen, oj tiden går så fort, jag hinner ju inte med! Snart sitter jag här 80 år gammal och undrar vart livet tog vägen. Och inte kommer jag ha gjort något vettigt heller, kommer fortfarande sitta här i samma lägenhet framför min dator med ett lager av damm över mig. Låter det som en bra framtid?

Idag så ska jag först upp på stan för att träffa syster, som ska på en shoppingrund.
Får se om vi kan hitta något bra till henne.

(gammal bild på mg och syster)



Sen efter det, så ska jag och syster till bror på barhäng, fast syster kommer bara vara där tills 19 någon gång (hon är så klen). Jag själv blir nog där hela kvällen, tills jag inte orkar mer, får se till att ha skit kul ikväll! Det kan bli villket som, antingen blir det skoj eller så blir det inte skoj (dah). Funderar på om jag kanske ska ta på mig min nya tunika jag gjorde igår? Måste ta och använda den, men jag vet inte än, får se hur jag gör...

Nu blir det städning av lägenheten!


RSS 2.0