Happy Halloween!


Halloween-Lördag

Nu har jag äntligen fått sätta mig ner och ta det lungt, efter att ha städat och haft mig hela dagen.
Så snart är det dag för vår årliga Ma Na Ass hall-och-vin fest! Eller ja fest och fest, vi är tre tjejer som äter massa onyttigt, dricker lite lulligdricka, ser på film och är almänt galna och flumig. Så på något sätt har detta blivit en tradition som jag och syster började med 2006 av någon anledning. Men frågan är bara, vad ska jag klä ut mig till i år? 06 var jag en alien, 07 en död/zombie flicka, 08 en luffare, vad ska det bli. Ni får väl helt enkelt vänta och se, nått bra ska det allt bli!


Annars kan jag ju vara mig själv,
jag ser ju ganska så läskig ut som jag är.


Kväll

Ännu en fredags kväll i min ensamhet, men det gör inte mej något. Är ganska så skönt att bara ta det lungt och kunna se på vad man vill och så. Sitter just nu och äter vårrullar framför idol, undra vem det blir som ryker ikväll, det lär man ju få veta ikväll, annars får man klaga.
Idag så gick inte dagen som planerat riktigt, jag skulle ju ha städat  gjorde jag det? Nej, vad har jag gjort då? spelat patetiska spel igen? Japp, klart jag har, fast jag har även pratat med en skum snubbe i chile som knappt kan engelska, (via msn alltså, om det hade vart via telefon hade det vart ännu skumare, haha). Men det kan ju vara kul det också, jag får i alla fall träna upp min engelska lite grann, vilket alltid är possitivt.

Nej tillbaka till idol och min mat!
Ha en trevlig kväll!


cats and cars

Det här med att ha en pojkvän som är sjukt intresserad av bilar kan verka intressant till en början. Men efter 5 år är man ganska så trött på det eviga bilsnacket han och hans vänner ägnar sig åt varje gång de ses. Det känns lite som om de har någon slags tävling om vem som vet mest, vem som har bäst bil, vem som är den bästa föraren osv. Vad är det egentligen med vissa killar och bilar? Får det dem att känna sig en aning mannligare? Kanske är så enkelt.

Men när man sitter där och stirrar rakt ut i luften när de dragit igång med sitt snack, kan det bli lite underhållande ändå. Särskilt när de börjar prata om katten (katalysatorn), om man tänker att det är en vanlig katt som de pratar om låter det ganska så kul. Nu vet jag tex att en av HerrMelins kompisar har en racerkatt. En sån skulle jag också vilja ha, min katt ligger ju bara sover.


Fredag

Ja då har jag just kommit upp ur badet och känner min ren fräch och redo för en skön helg! Just nu sitter jag här och väntar på att min fredagspizza ska bli klart så att man får äta någon gång, (är sjukt hungrig). Dagen idag har jag inget speciellt inplanerat, men ska försöka hinna med lite städning under dagen, för imorgon kommer syster och Nathalie hit för att umgås och ha skoj.



Jahapp nu är det dax att titta till pizzan!
Hörs lite senare!


Voddler

Filmens svar på spotify. Äntligen säger jag, det är det man har gått och väntat på sen man fick reda på vad sotify var för något. Voddler lanserades igår och jag har självklat skaffa denna tjänst! Det finns många bra filmer att välja mellan inom alla möjliga olika gernres. Men man kan tycka att det är rätt störande hur filmen visas, då de har gjort lite olika saker med bilden för att folk inte ska spela in dem på sin dator. Jag kan ju säga att jag blir besviken på att det buffrar så dåligt, jag fick enbart se reklamen och introt på filmen innan den la av. Men det är nog något som kommer att lösa sig med tiden, det är ju fortfarande så passa nytt. I framtiden ska man även kunna se olika tv-serier på voddler. Om man vill skaffa sig ett voddler konto kan man gå in på www.voddler.com och klicka på download. Om man är kund hos bredbands bolaget kan man gå in på deras sida för att skaffa sig voddler och börja använda det på engång.

Detta är en riktigt bra idé som kommer att bli mycket väl använd av mig i framtiden, bara de löser sig så att jag kan få se mer än bara introt. Men det kommer nog, man får ha lite tålamod!


Torsdag

Usch så dålig jag har vart på att blogga på ett tag, (skärpning!) jag ska försöka komma igång igen. Egentligen har jag massa idéer om vad jag ska blogga om, men när jag väl sätter mig vid datorn så tar det plötsligt bara stopp (är det detta som kallas bloggtorka? Eller är det helt enkelt bloggsläpp? Någat är det i alla fall).  Känns som om dagarna bara sniglar sig förbi utan att man gör något speciellet alls.
Menmen, sitter just nu och tittar på mammas pojkar, väldigt underhållande man kan ju bara konstatera att när tjejer tävlar mot varandra om killar så tas de sämsa sidorna fram hos alla. Tjejer är väldigt bra på att hugga varandra i ryggen, men det bidrar ju till intriger och underhållning. Efter det blir det att titta på inlåst, får se om pojkarna har lärt sig något efter att de vart inlåsta ett tag, man kan ju hoppas på det.



Idag har jag mest bara varit hemma och umgåtts med mig själv, men jag har även vart duktig och satt igång med lite träning här hemma. Känner att det börjar bli dax att ta itu med de förslappade musklerna man har dragit på sig. (Det är bäst att man tränar ner sig nu innan det blir jul då man kommer proppa i sig allt som kommer i ens väg.)


This is it

Idag hade filmen This is it premiär och så klart har jag vart och sett på den. Den var faktiskt riktigt bra, och om man gillar Michael och uppskattar hans musik och dans så borde man gå och se den. Filmen är framtagen från hundratals timmar av repetitioner och inspelning bakom kulisserna när Michael Jackson förberedde sig inför sina konserter i London, som skulle ha blivit hans sista avskedsturné. Den avskedsturnén skulle ha blivit något alldeles extra med massor av gryma effekter och special gjorda saker. Synd bara att han aldrig fick framföra den otroliga show han hade lagt ner så mycket tid och energi på att skapa. Han ville att hans fans skulle få det allra bästa, vilket de skulle ha fått. Michael var en riktig perfektionist som inte nöjde sig om inte allt var absolut perfekt, vilket var en av de egenskaper som gjode att han gick så långt. Men det viktigaste budsakpet som han ville framföra med sin sist turné, var budskapet om att vi människor ska ta hand om våran jord innan det är försent.

Ett sant geni var vad han var!
The king of pop!


Jaha

Jahapp då är man alltså arbetslös om 14 dar (livet är ju bara underbart!). Vissa får visst allt, medans andra får noll och inget, så mycket rättvisa det finns här i världen. Nog för att jag vet att folk har det värre än mig och jag är tacksam för det jag har, men jag kan ändå inte låta bli att tycka lite smått synd om mig själv. Nu håller jag tummarna på att jag kommer in på utbildningen i vår, eller att jag får ett kanon jobb! Man ska vara possitiv i dessa svåra tider, (hur svårt det än är). Men det kommer kännas ganska konstigt att inte ha något jobb alls, eftersom jag har jobbat (på samma företag) sen jag gick sista året på gymnasiet (ca  3 år). Menmen sånt är livet några smällar får man ta, och nu kan det bara gå uppåt. Eller?

 


Tisdag

Det blev en ganska så långdag igår också, och jag var inte hemma förenns runt 23.30 tror jag. Så då gick jag raka vägen till  sängen och somnade. Men vad gjorde jag igår då? Jo, jag åkte iväg till bror tillsammans med syster för att ta en seriös bild på oss syskon tillsammans, vilket inte är det lättaste, Malahn fick agera fotograf. Jag tror att det kanske kan ha blivit ett seriöst foto tillslut, men det är tveksamt. Blev att ta massor med bilder där vi ser ut som jag vet inte vad, (familjen dubbelhaka?). Men kul var det i alla fall!



Idag har jag inte så mycket för mig, ska ta mig iväg till min chef om ett tag eftersom han ville tala med mig. Undra vad det kan va? Ska jag få sparken?
You never know...


Woho!

Jag var med och tävlade hos Familjen Korb, för ett tag sedan. Och gissa vad? Jag vann! Hihi, jag som aldrig vinner något annars. Så nu blev jag plötsligt på jätte bra humör och snart kommer jag få hem min mjukis förkylning! (yeey). Jag som nästan hade gett upp tron på att något bra skulle hända snart, så fel man kan ha. Men tänk vad små saker kan göra en glad, det är väl de små sakerna i livet som gör livet värt att leva kanske? Men hey, vad vet jag egentligen? (Det kan man banne mig undra).


Jaha nog om det, så vad har jag gjort idag då? Blev dagen lika patetisk som gårdagen? Svar: Japp off cours den blev. Fast jag drog mig ifrån datorn ett tag i alla fall för att träffa HerrMelin, annars har jag vart med min kära elektroniska vän. Sen måste jag även säga att denna dag vart otroligt lång, den tar ju aldrig slut! Inte bara det att man dragit tillbaka klockan, dan har vart lång i största allmänhet bara. Att jag gick upp klockan 7 i morse kan ju också påverka att dan blev så lång. Det var nämligen en viss katt som väckte mig just klockan 7 (varför har ingen sagt till henne att vi ställt om klockan inatt?).

Nu är det dax att rikta uppmärksamheten mot tv:n en stund, innan det är dax att lägga sig.

Bye...


Lördag

Inte har det blivit något bloggande idag inte, fast att jag har suttit vid datorn hela dagen. Japp jag har faktiskt suttit här i princip hela dagen, men vad har jag gjort då? Ja det kan man undra... Kan det vara så att jag har nått toppen av uttråkighet, jag tror nästan det. För jag ha nämligen suttit och spelat de mest meningslösa spelen någonsin! (mest på facebook, av någon konstig anledning). Men jag har varvat lite med att spela på mobilen lite också. Detta kan ju bara inte vara nyttigt! Nu är det f*n dax att aktivera mig och typ röra på mig eller nått? Men känner jag mig själv rätt så kommer nog morgon dagen se lika patetisk ut. Om inte någon drar mig bort från datorn. (suck)

Nej nu ska jag i alla fall se på hål i väggen!

Fredag

Nu har jag äntligen satt mig framför datorn, idag har jag sett till att städa och göra fint i min lägenhet, alltså sånt där nödvändigt tråkigt man måste göra. Sen blev det duscha och nu har jag just ätit fredagsmat och myst ner mig med flufftäcket i soffan. Nu är det dax för fredagsmys framför idol!

Have a nice kväll!

Dagens dag idag...

Ja då var denna dagen slut, men imorgon kommer det förhoppningsvis en ny och ännu bättre dag!
Känns som om den här dagen har varit jätte lång, fast den har nog egentligen vart lika lång som alla andra dagar skulle jag tro. Imorse tog jag mig även en riktig sovmorgon, dä ni! Fick sova ända fram till klockan 07.30 (en sån lyx va?). Så idag har man vart pigg och glad, eller större delen av dagen har man vart det i alla fall.

Så vad har jag då haft för mig idag då? Har umgåtts lite med HerrMelin som också hjälpt mig att fixa den jädrans skruttcykeln. Efter det som tog jag mig en tur till bror som bjöd på fin middag, (alltså donkan) mycket gott kan jag säga att det var. Och som de filmnördar vi är så blev det självklart filmtittande, så nu har vi äntligen sett den sista filmen om ap-planeten! 

Menmen, nu är i alla fall cykeln fixad och fin!
Det är väl det viktigaste...


Nu är klockan mycket och jag ska sluta babbla så mycket och dra mig mot sängen.

Sov så gott!

 


The last Bounce!

Läste just att dansgruppen Bounce nu lägger av efter 12 år tillsammans.
Det ska göra sitt sista uppträdande tillsammans i vår och showen kommer heta the last Bounce.
De som har hållt på med dans vet hur otroligt grymt bra de är och jag tycker att det är lite trist att de nu ska lägga av.
Men de säger att de börjar bli äldre och vill söka efter nya utmaningar, och de kan man nog förstå.

I sommras arrangerade de en "flashmob" i Stockholm, som var en hyllning till Michael Jackson.
Det här klippet sågs över hela världen, och har över 4 miljoner klick på youtube. 


(I love it!)

The last Bounce kommer framföras i Globen i Stockholm 23 och 24 April.
(Nu vet ni vad ni ska ge mig i födelsedagspresent!)


Välkommen till 2000-talet min gode man!

Nog för att folk kan tycka att jag är lite smått konservativ iband, men nu har jag fasen träffat min överman! Visste ni att det fortfarande finns folk som anser att män inte kan jobba som undersköterska och att kvinnar inte kan vara mekaniker? Visst vet man att dessa folk existerar och är typ 50+, men denna person jag träffat är faktiskt i 20 års åldern! Anledningen till att män inte kan jobba som undersköterska är nämligen (enligt denna person) att detta är ett kvinnligt yrke, och en kvinna som är mekaniker vet helt enkelt inte vad hon pratar om "alla kan läsa en bok, det betyder inte att man kan det". Hello 1900-tal! Kanske dessa personer har missat att vi faktiskt lever på 2000-talet? Där alla har samma möjligheter, dessa personer ligger ju till och med efter kyrkan i sina åsikter. Det är illa, jag undrar bara varför? Varför är det manligt och kvinnligt och inte mänskligt? Kan någon svaret på detta?

Torsdag

Är det inte pyspunka på cykeln så är det plattpunka, är det inte det så spricker däcket! Kan man ha mer tur än mig när det gäller cyklar (suck). Upptäckte när jag var framme på jobbet att däcket spruckigt ca 5 cm och att slangen hängde ut. Så det blev att ringa till pappa och sen mamma för att be om hjälp, men båda har ju jobba att sköta så jag fick lite olika alternativ av dem. Men nu har jag hittat en bra lösning på problemet! HerrMelin ringde nyss och han ska komma och hjälpa mig att fixa den förbannade cykeln, det är bra att ha en händig karl ibland (fast det gäller väl mestadels cyklar, och bilar då).


NattiNatti!

Nu är det dax för mig att säga,


Dåligt...

Jag har märkt att ni är väldigt dåliga på att komentera!
Jag ser er men ni märks inte...
Därför antar jag att ni helt enkelt inte vet hur man gör,
så här får ni en genomgång. Sen finns det inga bortförklaringar.


Hoppbolls invation!

Nu har hoppbolls invationen börjat på nätet!
Gör din egen hoppboll och var med på invationen.


Detta är min hoppboll vid namn Hoppsan!


Just det...

Berättade ju aldrig vad det var mamma fick av oss, om det var någon som var intresserad av det.
Av oss tre barn fick hon en Beatles box med alla deras skivor i (remastrade, kan de heta så?)


(Så snälla vi är!)


Onsdag

Jag lovade ju att jag skulle vara piggare och gladare idag, det där med piggare kan väl diskuteras men jag är defenitivt gladare! Det är ju i alla fall något...
Hittills idag har jag inte gjort så värst mycket (som vanligt), sitter just nu och väntar på att HerrMelin ska komma och hämta upp mig. Så får väl se vad vi kan hitta på för skoj...

Så inga fler sura miner!


Namn kan få olika betydelser på olika språk

Jag hittade en artikel på aftonbladet, om namn och vad de betyder på olika språk.

Ganska kul faktiskt.
Peo i sydamerika betyder prutt.
Peder på serbiska är ordet för bög och camilla på samma språk blir kamel.
Linda har lite mer tur som på spanska blir fin eller söt.

Ett gammalt namn från bosnien är Baisa, vilket på svenska inte blir särskilt smickrande.
Det gambiska namnet Modou blir faktiskt pung på serbiska.
Sen finns det namnet Muna (somaliskt) som betyder balle på finska.

Malin på franska är den maskulina formen för smart (där ser ni! Jag är smart någonstan i alla fall).
Men Malin kan även betyda elak på franska, beror lite på uttalet.

Ja så bara för att man får ett vackert namn med en fin betydelse, betyder det inte att det är så fint i alla länder.


Tisdag

Det har vart ganska så dålig uppdatering ifrån mig idag. Det beror på att jag har haft en riktigt dålig dag då alla känslor och all oro man har tryckt bort under en tid plötsligt gjorde sig påmind. Detta pga av ett dåligt besked jag fick tidigare idag, men jag ska se till att bli piggare och gladare imorgon och då även ha något vettigt att skriva om (om jag kan skriva något vettigt nångång).
Jag har inte så mycket mer att säga egentligen.
(Kanske ska tacka er tre som jag har telefonat med idag, för att ni orkat med mig. Kan inte vart så kul att lyssna på mig mella snörvlingarna)
Hoppas att ni haft en bättre dag i alla fall!

Måndag

Jaha då har man legat hemma, slappat och tvättat matta. Så snart är det dax för mig att ta mig iväg mot staden, där jag ska träffa bror och sen ska vi tas oss hem till mamma för att ge henne en något försenad 50-års present. Men det är bara den ena av de hon ska få, den andra ska vi fixa i nästa vecka var det tänkt. Så nu får man hålla tummarna på att hon gillar dem.



Ha en fortsatt bra dag!


Ser jag verkligen så liten ut?

Fick den här komentaren igår:



Den här komentaren är alltså ämnad för mig, eftersom någon tycker att det är en blogg som skulle passa mig.
Annars skulle man väl inte komentera det i min blogg.
Men om man nu ska få tonårs tips av en 15 åring så borde jag då vara runt 14? Eller hur? Ska man ta detta som en komplimang eller som en förolämpning? Visst att folk tror att jag är 16-17 när de ser mig, det kan jag ta. Men 14 är väl ändå att ta i. Vad jag vet så behöver jag inga tonårstips för sist jag titta efter så är det nästan 3 år sedan jag var tonåring. Men jag kanske har fel, kanske att man som 21 åring behöver hjälp för att komma igenom de jobbiga tonåren. Fast det verkar lite osanolikt, jag menar been there done that. Så om någon ska ge ut tips om de jobbiga tonåren så är det väl jag som redan vart med om det och vet hur det går till med att sånt där.
För detta kan väl ändå inte vara en spam komentar? *hosthost*


Jag dör så kul!

Jag dör av skratt när jag ser det här klippet!
När bror visade mig det så trodde jag att jag skulle skratta ihjäl mig
är nog det roligaste jag sett på länge!

Jag skulle kunna se klippet hur många gånger som helt (vilket jag har gjort)
och tycka att det är lika kul varje gång.

(Har fortfarnade ont i magen efter allt skattande)


Söndag

Då har man just kommit hem och är trött som bara attan. Idag har jag allt vart social jag! På morgonen kom HerrMelin hit till mig och hälsade på en sväng (alltid lika trevligt). Men jag förstår inte att han alltid ska komma hit och överaska mig då jag står i duschen och inte kan gå och öppna dörren bara så där. Det är andra gången den här veckan han lyckats med det. Kanske att man skulle ge tillbaka nyckel till han? Men då skulle jag väl bli så rädd att jag halkar omkull i duschen och slår halft ihjäl mig eller nått sånt (inge bra alls). Då kanske det är bättre att han får stå i trappen och vänta tror jag nog.

Sen framemot eftermiddagen så tog jag mig iväg till bror. Det blev att hämta lite mat på dokan till att börja med, sen blev det hem till honom igen för att äta och sedan spela Guitar Hero. Som jag av någon konstig anledning bara blir sämre på, är det inte meningen att man ska bli bättre ju mer man tränar? Eller? Hm.. skumt det där. Sen blev det även film tittande (filmnördarna nr1), såg på I still know what you did last summer, den var väl helt okej bara lite trög så där. En tjejskräckfilm (som bror kallar det), helt enkelt...

Ja det var min dag det! Men nu är jag så himla trött så det är nog bäst för mig att dra mig mot sängen.

God Natt!

Yes!

Yesyesyes! Migränen har släppt! (woohoo!) Efter alla ansträngningar med att försöka undvika att få migrän idag igen, så kom den ändå (den j*vln). Men efter att jag bosatt mig på en madrass på golvet och rotat igenom mitt hem efter värktabletter. Så hittade jag tillslut två ynka små alvedon i en bortglömd låda! (yeey) Det funkade, så nu är jag fit for fight igen! Fast det var ingen som erbjöd mig något till kvällen så det blir att bo på golvet framför tv:n under flufftäcket och bara mysa. Känner att det var ett bra tag sen jag tog en helhelg för mig själv och bara vila upp mig. Kan vara därför jag känner mig rastlös, men det är bra att pyssla om sig själv och bara vila ibland. (kan rekomenderas).

Så nu blir det att ägna sin uppmärksamhet mot detta tills det är dax att lägga sig


(Jag vet att den högra hyllan är en aning sne.
Det blir ju lixom en mordern toutch över det hela.
Kan även vara så att jag är lite ohändig,
fast det matchar iof mina andra snea möbler
som jag har satt ihop.)


Dagens outfit

Jag härmar syster lite och visar upp dagens outfit...


(SuperMegaSexyOutfit)

Nike Tröja
(Lånat av en vän för flera år sen, som lånade den av en vän=Den är min!)
Longjohns (snyggare namn tycker jag)
- H&M (I Think)
Hello Kitty strumpor - Definitivt från H&M


Lördag

Så skönt att man fick sova imorse! Fast att jag vaknade runt halv åtta, men det beror nog på att jag hoppade i säng direkt efter Idol, pga jobbigt ond migrän! Så idag har jag satt på mig massamassa varma tröjor och ett duntäcke, för att slippa bli kall och stel, vilket ofta leder till migrän. Fast känner att det börjar bli riktigt varmt, kanske att jag skulle ta av mig täcket en sväng? Vågar man det?

Idag så får jag helt enkelt se vad jag hittar på, har faktiskt inget planerat. Kan hända att jag sitter hemma och myser ikväll också, om inte någon hör av sig och ger mig ett bättre erbjudande för dagen.
Nu! Dax för lunch! See you later!


Idol

Jag sitter just nu och tittar på Idol i min ensamhet och jag säger bara fy satan! Va bra vissa är! Idag är det Michel Jacksson tema och jag kan säga att när Rabih sjöng fick man nästan rysningar. Hans röst är ren talang, tror faktiskt inte att man kan träna sig till det. Men tror att Rabihs röst är en röst man antingen älskar eller hatar. Men jag kan säga att jag älskar den, i alla fall idag!  Men det finns flera med i år som jag verkligen gillar, men sen finns det även några stycken som jag inte alls tycker passar in i idol. Menmen alla tycker väl olika antar jag. Det skulle faktiskt vara ganska tråkigt om alla tyckte som jag. (Men gud så bra världen hade varit i fall alla gjorde det!)


Fredag

Detta har vart en dag av regn, regn och ännu mera regn! Jag konstaterade även att om det hade vart minusgrader idag, så hade vi haft snö upp till knäna. Kanske skulle vart bättre? Eller? Jag vet inte..
Men det betyder alltså har jag hållit mig inne hela dagen idag för att slippa blöta ner mig. Förutom när jag blev tvungen att ta mig till affären för att inhandla kvällens fredagsmys, som består av popcorn och cola.
Jahapp det var då min dag det, inget märkvärdigt så där.

Nu är det dax för fredagsmys framför Idol!
Ha en bra kväll!


Mirakel bebisen...

Läste just om detta vis msn:s hemsida..

Detta måste vara ett väldigt tursamt barn!
Men tänk skräcken mamman måste ha känt då hon upptäckte att vagnen var på väg emot
spåret. När tåget sedan kommer och kör på barnet, måste hon ha trott att det var för sent.
Som tur var så klarade sig pojken med enbart en bula i panna.
Men tänk om det hade gått värre, vilket det kunde ha gjort.
Det som räddade pojken var tågförarens snabbtänkthet, då han saktade in allt han kunde.
Men även att pojken satt fastspänd i vagnen. 
Detta kan vara en tankeställare till alla förälldrar, att de alltid ska hålla koll på sitt barn 
och alltid se till att ens barn sitter ordentligt fastspännd...


Dagen idag...

Runt lunch kom syster och lilla Denver hit på besök. Blev till att busa med plutt, prata och umgås, tills det att syster krachade min dator! Japp det gjorde hon, hon fick windows att säga godnatt och hejdå, men efter en stund fick man igång den igen. Trodde ett tag att hon krachat min hårdisk, men det hade hon inte, allt fungerar som vanligt nu. Tror att windows behövde en liten time out bara...

(precis som Denver)



Efter det så tog vi oss upp på stan för att träffa mamma och för att gå och äta på donkan, snälla mamma bjöd på fin middag idag...
Sen började det blir sent och alla vart vi tvungan att ta oss hem, för mig blev det att gå eftersom det var en halv timme kvar tills bussen skulle komma. Då tyckte jag att det var bättre att gå och få lite motion än att stå där och frysa iväntan på bussen. Så då var dagens motion avklarad! (så duktig jag är).


 


Torsdag

Den här dagen blir det till att ägna sig åt tvätten.
Av någon anledning så har det gått nästan två veckor utan att jag tvättat, och som tjej så är det ganska lång tid.
Så nu har jag högar med tvätt som måste tvättas igenom, mitt hem ser ut som någon slags gigantisk tvättstuga.
Men det blir nog bra när allt är klart och rent.
Men det är inte det enda jag ska göra idag, syster ringde imorse och ville komma och träffa mig, så hon och plutt kommer hit om en liten stund.
Får se vad vi kan hitta på för skoj, något går ju alltid att hitta på.




Onsdag

Nu har hälften av denna jobbvecka gått, nu är det bara två ojobbiga dagar kvar till helgen. Ska bli skönt inte för att jag har något jag ska göra i helgen, eller för att jag har ett jobbigt arbete, bara det att man slipper gå upp halv sex på morgonen. (Jag vill sova.)

När man jobbar som städtant, (japp städtant, inte lokalvårdare), så träffar man massa olika folk lite då och då. Det händer även att man får någon komentar på sitt städande, endel tycker att det är väldigt roligt att låta lite allvarliga och påpeka att man missat någonstans, bara på skoj så där. Det skulle nog jag också tycka var ganska underhållande. Andra sägar saker som "Oj! Vad fint du gör!" eller "Vad bra, det behövde städas", ganska vanliga komentarer så där. Men ibland så har folk lite udda reaktioner, som idag till exempel, då jag precis var klar med städningen av ett kök så kommer det en kvinna som jätte glatt säger "Bravo!". Tack sa jag och gick vidare, men vad ska man svara på det? Tycker ni inte att det är en lite udda sak att säga till en städare?

Nathalie har bra minne hon...

Jag var just inne på min vän Nathalie's blogg, där jag läste något som jag faktiskt hade glömt att jag sagt.
Hon blev påminnd om det när hon läste detta inlägg, som handlade om tystlåtna folk.

Jo det hon kom ihåg var nämligen en komentar som jag hade sagt om en lärare (samma lärare som sagt att vi umgås utan att tala).
 Jag hade då sagt:
"Hon är ju som en Babriedocka, lika korkad och uppblåst,
den enda skillnaden är att Barbie är snygg och det är inte hon
."

Det är väl såna komentaren som kommer ur en om man är lite arg skulle jag tro.
Kan ju inte låta bli att tycka att det är lite kul...


Tisdag

Ja nu blev det ju som så att jag fastnade vid datorn idag. Så i princip hela min dag har jag ägnat åt att fixa en blogg design. Jag hade inte ens tänk på att byta ut den, men har man inget att göra så har man inte. Men så vad tycker ni? Bra? Dåligt? Ska jag göra om hela skiten? Vavavava?!
Nej, jag tror att jag är ganska nöjd i alla falll, är väl en del detaljer som jag skulle vilja ha annorlunda (jag är lite av en perfektionist).




Nu blir det att slappa framför tv:n och fixa något att äta i väntan på att HerrMelin kommer hit...


Laters!


Måndag

Idag har det inte blivit mycket gjort. Var så otroligt trött när klockan ringde imorse och jag ville verkligen inte gå upp. Men jag hade inget val så det vara bara att kliva upp ur sängen och ta sig iväg till jobbet. Sen när det var klart blev det raka vägen hem för att äta och sova. Men ändå känner jag miig helt utmattad, usch, tror att lilla Denver har lyckats smitta mig med sin förkylning. Menmen, det var väl min dag så här långt, om en stund ska jag ta mig iväg mot bror för att se lite film. Får hoppas på att det blir en bättre film idag än det blev sist. Då vi såg på Maniac, som inte var så jätte bra inte, den var mest skum av sig.
Nej dax att sluta babbla...

Ha det bra!

Chako Paul City

Här har man bott i Sverige i hela sitt liv och trott att man vetat det mesta, men nej då.
Detta var det första jag fick höra när jag gick upp imorse:

En stad med 25 000 lesbiska invånare.
När jag väl kollade upp det visade det sig att världens enda kvinnostan ligger här i Sverige och heter Chako Paul city. Denna staden ligger nämligen i norrland, och grundades redan 1820 av en rik änka. Befolkningen består av lesbiska skogshuggare och män får inte komma dit under några omständigheter. Om de inte vill bli ihjäl slagna av de kvinnliga poliserna i staden.
Detta är verkligen intressant! Att jag inte vetat om detta, och varför har Sverige försökt att mörka det? Men jag förstår inte hur denna stad, (som borde vara en av norrlands större städer), kunnat vara hemligt för hela Svenska folket och även för det personer som lever just där staden sägs ligga? Mycket skumt det här...
Men skumare är det att det är Kinesiska medier som rapporterar om den här staden som för Svenskar är helt främmande. Det sägs att en kinesisk student i Sverige, vid namn Niu Xiaoyu, blev sur på sin pojkvän och i protest begav hon sig till det nordsvenska kvinnosamhället. Där hon stannade tills pojkvännen tog sig till staden utklädd till kvinna och hämtade hem henne.

På google finns staden utsatt på Sverige kartan, man kan även få en vägbeskrivning dit.

Det finns även en länk till stadens hemsida.


Söndag

Ja nu var denna helg slut och det känns som om jag blivit överkörd av en pansarvagn som åkt fram och tillbaka över mig. Detta pga att jag haft en tröttgnällig plutt sovandes brevid mig, och en galen katt som var arg för att syster hade tagit hennes säng. Så det blev väl sådär en 3-4 timmars sömn för mig i natt (så jag är lite trött). Tillslut tog jag mig upp ur sängen och begav mig mot badrumet för att ta mig ett bad och vem kommer då efter en stund? Jo, syster och lilla Denver, så självklart ville Denver också hoppa i och bada, man kan bara inte säga nej till en sån sötnos.


Efter badet blev det dax att fixa sig iordning för att ta sig iväg på barnkalas,
eftersom lilla Emelie blev hela 3 år idag!



Där blev det fullrulle med massa barn (och vuxna) som sprang runt och lekte...

Ja det var min dag det, har vart en rätt så rolig dag även fast jag hållt
på att avlida av trötthet.


Trötta systrar och en galen plutt...

Nu är man helt slut och då menar jag totalt slut! Har vart tvungen att jaga en galen bebis runt lägenheten i några timmar nu. Denver total vägrar att sova, han tycker väl att han är tillräckligt stor för att få vara uppe hela natten men det tycker inte vi! Fast nu verkar det som om han har lugnat ner sig lite (får hoppas på att han inte blir vild och galen förenns imorgon igen).

Så här har kvällen sett ut...


Så man kan ju förstå att jag är trött...

Men det är alltid lika trevligt att ha dem här!
Och jag kan tillägga att Veronica är snortoppen!


Lördag

Jahapp idag har man då städat och haft sig. Eftersom man skulle få finbesök här idag, ja som sagt så skulle syster och hennes plutt hit idag för att sova över. Nathalie kom också hit och hälsade på en stund för att umgås och busa med plutten.
Nu sitter jag och syster i soffan och är helt slut efter att ha busat med plutten i flera timmar. Han tyckte att det var jätte roligt att munprutta mot min arm och han var så jätte stolt över att han lyckades med det. (De där bebisarna är lite underliga och lättroade av sig). Menmen nu ska vi titta på singing bee celeb sen får vi se vad vi hittar på.

Ha de bra!

Denna udda man

Om ni gillade den galna araben,
så har jag en till video som ni kan underhålla er med.

(Varning för högt ljud i mitten...)


Något som bara hoppa upp i hvudet...

Jag har funderat på en sak, har ni tänkt på att den tysta personen anses aldrig vara ett större hot.
Man tänker på den lilla blyga tysta tjejen är en snäll liten ängel som aldrig gör något fel. Men så är verkligen inte fallet, denna tysta person är den du ska vara mest rädd för, eftersom det oftast är denna person som vet mest om alla runt omkring. Ja, jag talar av erfarenhet, ett exempel. 

Jag och BabyTrashDollis (Nathalie) var "the outsiders" i gymnasiet, ingen brydde sig så värt mycket om att vi var i närheten. Så när folk i klassen skulle prata om "privata" saker, så la det knapp märke till att vi var där och kunde höra det. Men om det visst att vi var där så struntade de i det och pratade på i alla fall...
Vilket resulterade i att vi visste i pricip allt om alla och vad de gjorde osv. Detta kunde man ha använt emot dem, men eftersom vi är såna änglar så gjorde vi inte det. Dessutom så gillar jag inte skit snack, utan anser att man ska ta sina problem ansikte mot ansikte.

Men det roligaste av att vara en tyst liten ängel, är att folk alltid blir så förvånade när de ser en bli arg. För när man väl exploderar av ilska, så står folk där med gapande munnar och tänker typ "shit!" (faktiskt riktigt roligt att se. Haha). En del blir även förvånade över att den blyga personen faktiskt kan tala.

Fast det roligaste jag någonsin har hört var när en lärare i gymnasiet pratade med mig och Nathalie, och sa "Ni umgås utan att ens prata med varandra". Ja fördomar, (haha), jag och Nathalie var nog det som aldrig kunde hålla tyst tillsammans! (Förutom när vi åt, då vi inte sa ett ljud).

Ja, jag har igentligen ingen riktig avsikt med detta inlägg, utan jag kände bara för det helt enkelt...
Men man kanske ska tänka sig för lite ibland... Man är ingen ängel bara för att man är liten, söt och tyst... (eller nått).
Ja ni får väl helt enkelt reda ut själva vad det är jag vill få fram, för jag tror inte att jag vet det själv...

Torsdag

Idag har jag inte gjort något alls, (ovanligt va?). Jag har haft lite av en hemma vecka, då jag inte haft något inplanerat. Men i helgen blir det lite att göra, ska ha natt gäster här på lördag och på söndag blir det barnkalas.  Kan nog bli skoj, blir nog lite roligar att läsa min blogg också, när jag har något annat att skriva om än att jag bara suttit på soffan hela dagen...

Nej nu blir det tv:n ett tag framöver...
Laters!


Jadu, vad ska man säga?

Jag måste säga att detta är den mest udda person jag känner...



(Detta var vad han ägnade sig åt när han hade brutit benet, i brist på annat)


Lite kul...

De har gjorts en ny undersökning bland kvinnor där frågan var från vilka länder de bästa (och sämsta) manliga älskarna kommer ifrån. Och enligt den så verkar inte norra europa vara en hit, men däremot så låg sydeuropa i topp.

Topp 10 listan över de sämsta älskarna:

1. Tyskland (luktar illa)
2. England (För lata)
3. Sverige (För snabba)
4. Holland (För dominerande)
5. Amerika (too rough)
6. Grekland (För lovey-dovey)
7. Wales (För själviska)
8. Scotland (För högljuda)
9. Turkiet (För svettiga)
10. Ryssland (För håriga)

Så grattis till alla svenska män som hamnade på 3:e sämsta plats!
Ni kan vara glada över att det i alla fall finns två länder där de är sämre.

Nu över till listan över de bästa älskarna.

Topp 10 listan över de bästa älskarna:

1.
Spanien
2. Brasilien
3. Italien
4. Frankrike
5. Irland
6. Sydafrika
7. Australien
8. Nya zeeland
9. Danmark
10. Kanada


Japp där har ni det, så nu vet ni...
Fattar inte att de faktiskt tar sig tid och pengar på att göra såna här undersökningar.
Ganska onödigt, men ändå ganska skoj.


Migrän är inte kul, inte...

Ja nu har det vart så där tyst ifrån mig igen. Igår framemot eftermiddagen så fick jag en jobbig migrän som vägrade att ge sig. Så det blev att lägga sig tidigt och stänga in sig i ett kolsvart sovrum och bara hoppas på att man kunde få somna så att man kunde få vakna upp och må hur bra som helst. Men sån tur hade jag inte idag, visst min migrän var borta men jag mådde skit! Men det var bara att ta sig iväg till jobbet och sen direkt hem och lägga sig ner. När det väl gick över så kom självklar migränen tillbaka, (min vanliga tur). Så dagen idag har jag spenderat på en madrass på golvet framför tv:n, med min special kudde under huvet. Inte för att det hjälpte så värst mycket, men det blev bättre i alla fall. Så nu ligger man efter med allt det som man skulle ha gjort, typ som att städa. Men imorgon hade jag tänkt att jag skulle må bra! (får väl se hur det går). Känner mig lite som en gammal tant som inte orkar med något och då bara ligger i sin soffa och är bitter.

Tröttis-dag

Idag är jag inge vidare pigg av mig. Har inte sovit så värst bra, eftersom jag vaknade mitt inatten och trodde att jag var jagad av en massa zombisar som kom emot mig och sa "brain". Inte kul! Kan ju ha något att göra med filmen jag och bror såg igår, som handlade om just zombisar som gav sig på folk och sa "brain" innan de tog en tugga av dem. Men det är ändå konstigt att jag får jobbiga drömmar av det, brukar faktiskt inte bli rädd eller så av skräckisar. Men tydligen så ville filmen fortsätta i mitt huvud när jag låg och sov. Sen tog det ett tag innan jag kunde somna om igen, så trött är vad jag är. Men som tur var så hade jag inget jobb idag, (eftersom det är tisdag).

Nej nu ska jag hitta på något att underhålla mig med.
Ha en bra dag!

Lunchdax

Nu är det dax för lunch!

Vet att jag är lite sent ute, men bättre sent än aldrig!

(Skyller på det där godiset som ligger på mitt bord, att min lunch blev så sen)


Tävla

lop-tavling

Tävla om en mjukissjukdom hos Familjen Korb!
Ta chansen att vinn en Giant Microbe som kanske passar att ge bort till en snuvig kompis, hos Loppan & Piraten.
3 st vinner en valfri Giant Microbe!


Hitler en kvinna?

Enligt en ny undersökning av den skalle som sovjet/Ryssland påstod vart Hitlers skalle, har nu visat sig att det är en kvinnas skalle de har. Betyder detta alltså att Hitler var en kvinna? Eller kan de helt enkelt tagit fel?
Men visst skulle det vara lite kul om det kom fram att Hitler faktiskt var en kvinna? Eller kan det vara så att han fortfarande lever än idag? (som vissa tror) Men om det nu skulle vara så, så undrar jag när han tänker göra sin comeback? Och hur skulle det se ut? Då skulle han vara runt 120 år nu, skulle nog inte bli en vidare lyckad comeback det där (vilket är bra, för man är ju dum om man skulle vilja ha en hitler-comeback).
Nej han är definitivt död, men var, när och hur kan ju diskuteras...


Söndag

Just nu har jag satt mig ner efter att ha städat hela förmiddagen och på tv är det lilla melodi festivalen (de är ju så duktiga). Så nu blir det att titta på det ett tag innan det är dax för att fixa lunch. Senare ska jag ta mig iväg till Nathalie för att hälsa på. Kanske man skulle ta sig förbi affären också för att köpa sig ett par kanelbullar. För det är ju faktiskt kanelbullens dag idag.


Grattis Lelly!

Det blev en riktigt tidig kväll för mig igår, jag kan säga att jag var hemma runt 23-00 någon gång. Alltså vad har hänt? Förr kunde man ju hålla igång fram till 5-6 men nu? Kan ju i och för sig bero på att jag inte sovit så bra de senaste veckorna... Menmen, Det var trevligt i alla fall och min present var en hit! Det var något Lelly hade önskat sig länge, (så bra jag är).


Grattis Lelle, och tack för en trevlig kväll!
Love you girl...


Dax att dra!

Nu bär det iväg mot Lelly!


Jag satsar på att få en svinkul kväll, hade jag tänkt.


Jag och Lelly (a long time ago...)

Jag bjuder på en bild på mej och Lelly från 03-04 nån gång...

(Jag är väl medveten om att Lelle kommer att döda mig,
fast jag får väl hoppas på att hon inte läser min blogg...)


Lördag!

Dagen så här långt har jag inte gjort så värst mycket, duschat, sett Idol och slöat. Men snart är det dax för mig att ta och röra på mig så att jag blir klart med allt innan det bär iväg mot Lelly Love på 21 års party. Yes, my Lelle fyller nämligen år imorgon, så nu kan hon sluta kalla mig för pensionär eftersom hon snart kommer att joina mig i pensionärslivet (oj vad livet går fort). Känns lite små skumt när man tänker tillbaka på när vi träffades för 10 år sedan och att vi nu sitter här som "vuxna". Men tiden förändras, man kan väl även säga att jag och Lelle kan fira 10 år av vänskap med.

 Nu blir det att fixa sig iordning och dra på Millencolin på lite högre volym!

Have a nice day!


Fredag



Efter att syster och plutt hoppat på tåget hem till Kumla, så blev det för mig att ta mig iväg för att träffa bror för att ta oss vidare hem till honom. Där blev det Navy CIS och film (vad den nu hette kommer jag inte ihåg, zombis var det i alla fall). Men eftersom båda var väldigt trötta så blev det inte så sent.
Och nu sitter jag här igen, på min soffa...

Nu kanske ni undrar "har tjejen inga vänner eller?" och svaret är: nej... Nu vet ni det.

Nu är det dax att dra sig mot sängen snart för att sova lite...
God natt!


Kväll

Jaha nu blev det kväll igen och snart är det dax för att dra sig mot sängen. Fast innan dess ska jag se på den nya dokumentärserien Inlåst (Tv4). Som handlar om några ungdomar som hamnat snett i livet och är inne i kriminalitet. I den här dokumentären kommer de i 12 dagar få prova på hur det är att leva i fängelse. Jag tycker att det är en bra idé som kan hjälpa dessa pojkar att tänka om när de väl ser vad de har att vänta sig.

Dagen idag har vart väldigt bra och trevlig, och imorgon blir det antagligen att syster och plutt kommer till Örebro. Så vi kan gå runt på stan och umgås lite (måste fortfarande hitta en present).

Hoppas ni haft en bra dag!

Torsdag


Frukost


RSS 2.0